Om

MARIANNE PHILP

Jag föddes 1956 i Vasa, Finland och flyttade till Sverige 1977. Efter drygt 20 års arbete inom försäljning och marknadsföring sadlade jag om och började måla på heltid år 2000. Jag har sedan dess haft ett 20-tal separat-utställningar och deltagit i över 40 samlingsutställningar och konstrundor.

Min största inspirationskälla är mötet. Det verkliga eller fiktiva mötet med en färgstark person, nya miljöer och kulturer, oväntade möten och samband, mötet mellan ord och bild, mötet mellan människan och naturen. Och så mötet med det egna jaget i olika faser av livet. Allt handlar om intryck, avtryck och uttryck.

Olja är mitt favoritmedium och jag målar gärna med svamp. Det är spännande att se hur färgerna blandas på duken när man "duttar" flera lager ovanpå varandra. Ibland längtar jag efter den meditativa känslan att måla med pensel, och det händer också att jag målar med palettkniv.


KONSTUTBILDNING

Väsby Konstskola 2000-2003

Kortare kurser i teckning, måleri och akvarell

UTSTÄLLNINGAR

Se egen flik

GALLERIVERKSAMHET

Arbetat med utställningsverksamhet i Väsby Konsthall, Östra Vårdcentralen på Löwenströmska sjukhuset, Norrvikens Vårdcentral samt Överby Gård Konstcentrum. Gallerist på Philp Art - Ekhovs Galleri i Mariefred september 2011 - april 2019.