MARIANNE PHILP

 Jag föddes 1956 i Vasa, Finland och flyttade till Sverige 1977. Efter drygt 20 års arbete inom försäljning och marknadsföring sadlade jag om och började måla på heltid år 2000. Jag har sedan dess haft ett 20-tal separat-utställningar och deltagit i över 40 samlingsutställningar och konstrundor. 

Min största inspirationskälla är mötet. Det verkliga eller fiktiva mötet med en färgstark person, nya miljöer och kulturer, oväntade möten och samband, mötet mellan ord och bild, mötet mellan människan och naturen. Och så mötet med det egna jaget i olika faser av livet. Allt handlar om intryck, avtryck och uttryck. 


Under åren på konstskolan väcktes mitt intresse för utställningsverksamhet och jag började arbeta med PR-frågor för Väsby Konsthall. Snart blev jag ombedd att starta galleri på ett par vårdcentraler i Norrort och blev även invald i Överbygruppen, som driver Överby Gård Konstcentrum i Sollentuna. Där verkade jag som ordförande och utställningkoordinator fram till sommaren 2010, då flyttlasset gick till Mariefred. 


KONSTUTBILDNING

Väsby Konstskola 2000-2003

Kortare kurser i teckning, måleri och akvarell


UTSTÄLLNINGAR

Se egen flik


GALLERIVERKSAMHET

Arbetat med utställningsverksamhet i Väsby Konsthall, Östra Vårdcentralen på Löwenströmska sjukhuset, Norrvikens Vårdcentral samt Överby Gård Konstcentrum.  
Öppnade Philp Art - Ekhovs Galleri -  i Mariefred september 2011.