Philp Art - Ekhovs galleri drivs av konstnären och galleristen Marianne Philp. Marianne har arbetat med galleriverksamhet både i grupp med andra konstnärer och som inhouse-gallerist på ett par vårdcentraler norr om Stockholm. Hon och maken köpte i början av 2010 den gamla herrgården på Ekhov i Mariefred och lät renovera och återställa huset från kontor till privatbostad. Att ateljén skulle finnas uppe i tornrummet var bestämt, men när renoveringen tagit fart föddes även idén att inreda utrymmena intill som konstgalleri. Och ett särdeles vackert galleri blev det som slog upp portarna lördagen den 3 september 2011.

Utställningar 
Separatutställningar varvas med grupputställningar och konstnärerna hämtas både från när och fjärran. De schemalagda utställningarna visas under tre helger, samt vid specialvisningar enligt överenskommelse. 
Övrig tid hänger galleristens egen konst på väggarna

Ateljébesök / Visningar
Konstföreningar och andra konstintresserade grupper är välkomna att boka besök i konstnärens ateljé, visning av Stora Ekhov (Ekhovs herrgård) inklusive historia kring huset och trakten. Det finns också plats för bussar att köra in på gårdsplanen.